Femke Anne

Biografie

Femke Anne Kaldenberg (1962) werd geboren in Zuid-Afrika. Ze groeide op in een zeer creatief gezin, waarin de kinderen volop kansen kregen om zich te ontwikkelen zoals in sport, muziek als in de kunst. Haar vader Jenke Kaldenberg was pianist, componist, beiaardier, dirigent, schrijver, schilder en dichter. Haar moeder kreeg landelijke bekendheid met haar imposante geknoopte wandtouwen. Samen met haar tweede man zette de moeder van Femke Anne de Catharijne Press op, een uitgeverij in miniatuurboeken, en gedurende dertig jaar werkten ze samen aan de 'Bibliotheca Thurkowiana Minor' waarmee ze wereldwijde bekendheid verwierven. Deze bibliotheek met meer dan 1500 miniatuurboeken is aangekocht door Museum Meermanno in den Haag. 

Femke Anne heeft een eigen stijl van schilderen, gekenmerkt door abstractie, zorgvuldig gekozen kleur(combinaties) en harmonie. Ze specialiseert zich al 20 jaar in een klein stukje van de abstracte kunst, namelijk het minimalistische. Ze werkt het liefste met kleine spatels en kwasten op een groot doek. Zorgvuldig wordt de verf laag op laag aangebracht. Gemiddeld werkt Femke Anne ruim een half jaar aan een schilderij.

Femke Anne behoort tot 'the European Contemporary Artists', wat haar al de nodige bekendheid heeft opgeleverd. Haar werk is te vinden in binnen- en buitenland. Het boek'European Contemporary Artists'  waar zij opgenomen is is overal te koop (24,95,  in de galerie 10 euro) en wordt verspreid in de Noord-Europese landen. Femke Anne exposeerde via the European Contemporary Artistsin het Hilton Hotel (business etage) in Kopenhagen, Dusseldorf en Straatsburg. Vorig jaar was Parijs aan de beurt, waar ze alle vijf schilderijen verkocht die ze meegenomen had. Verder deed Femke Anne vorig jaar mee aan Art Square Amsterdam, een 6daagse expositie op het Museumplein, ter gelegenheid van de 175e sterfdag van Vincent van Gogh. Op de 1e dag verkocht ze het enige (grote) schilderij dat ze had meegenomen aan een Braziliaanse advocaat. Het schilderij hangt nu in Sao Paolo.  Verder is Femke Anne gevraagd om aan te sluiten bij de Societeit van Drentse Kunstenaars, een gezelschap van uiteenlopende kunstenaars die met elkaar exposeren en bij elkaar komen om ervaringen en meningen over kunst uit te wisselen. De societeit exposeerde onder andere gezamenlijk bij bloematelier Nauta in Hoogeveen. Naast dit alles is Femke Anne gouden lid bij de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars.

In galerie / atelier Femke Anne verkoopt Femke Anne haar eigen moderne, abstracte schilderijen, maar ook werken van andere kunstenaars uit het hele land en ver daarbuiten (zie 'in de galerie). 

Kunst in opdracht

Steeds meer bedrijven en particulieren besluiten om een kunstwerk op maat te laten maken door Femke Anne, u bepaalt de kleuren en het formaat. Zo kreeg Femke Anne onder andere de opdracht om een drieluik te maken voor in een vakantiehuis in Bergen aan Zee. Het schilderij is 3m40 breed en 50 cm hoog. Een mooie opdracht, die inmiddels naar grote tevredenheid van de eigenaren in het vakantiehuis hangt. Bij aanhangwagenbedrijf de Boer in Pesse hangt ook een schilderij 'op maat' van 3 meter breed en 35 cm hoog. Een echtpaar in Hardegaryp wilde graag een schilderij op maat 1m20x1m met de kleuren donkerbruin en oranje in de hoofdrol. Ook dat is gelukkig naar grote tevredenheid ontvangen. Een echtpaar uit Krimpen aan de IJssel liet een schilderij maken, passend bij de woonkamer. Op dit moment werkt Femke Anne aan een opdracht van 2 meter bij 1.20 meter, voor een prachtige woning in Hoogeveen.

Het formaat en de kleuren worden samen met de opdrachtgever bepaald waardoor het schilderij perfect past in kantoor/woning. 

Femke Anne Kaldenberg 

Femke Anne Kaldenberg 

WERKWIJZE SCHILDERIJ IN OPDRACHT: Femke Anne vraagt u om foto's aan te leveren van de ruimte waar het schilderij komt te hangen (ze kan ook komen kijken en zelf foto's nemen). Het gewenste formaat geeft u ook door. Daarna gaat ze aan de slag. U hoeft niets aan te betalen. Als het schilderij klaar is wordt het op de plaats opgehangen en kunt u rustig een weekje de tijd nemen om te kijken of het helemaal naar uw zin is. Mocht het onverhoopt zo zijn dat u het schilderij niet wilt houden (wat gelukkig nog nooit is gebeurd) dan wordt het kosteloos opgehaald. U bent dan geen geld verschuldigd. Natuurlijk is het geweldig als het helemaal naar uw zin is en u het schilderij wilt aanschaffen. 

Femke Anne - 1m50 x 1m50 

2 m x 50 cm VERKOCHT

2 m x 50 cm VERKOCHT

Femke Anne - 1m20 x 1m - 800 euro

Femke Anne - 1m20 x 1m - 800 euro